HABER DETAY

 
 
 
 

Zemin Boyası Hakkında

Zemin Boyası
 

Zemin boyası; bir binanın güzelleştirilmesi, kullanışlılığı, farklılık kazanması adına özellik katan zemin döşemesi olarak tanımlanabilir. Zemin; bina, yapı için en çok dokunuş yapılan malzemelerden biridir. Zemin katmanlar ve parçalardan oluştuğundan tam bir sistem gerekliliği vardır. Bu görünümü kazanmak için de ön hazırlık büyük önem taşır. Zemin boyası uygulaması astar, ara katman, son katman şeklinde üç aşama halinde gerçekleşir. Eksik uygulama yapılması halinde sonuçlar da olumsuz etkilenir.

Zemin döşeme çözümlemeleri arasında olan zemin boyası; endüstriyel ya da dekoratif zemin sistemlerinde büyük gereksinimleri karşılayacak ölçüdedir. Zemin boyası; duvar boyaları gibi hızlı bir uygulama sınıfında olup; hem estetiklik hem de sağlamlık katmasını sağlar. Her türlü kapalı ya da açık mekanlarda zeminleri koruma özelliği vardır. Kullanışlıdır. Görünümü güzeldir. Diğer zemin kaplamaları ile kıyaslandığında çok daha hızlı sunum sağlayan ve maliyet açısından düşük bir işlemdir.
 

Zemin boyaları diğer zemin yapı malzemelerine göre çok daha düşük maliyetlidir.

Zemin boyalarının uygulama hazırlıkları çok daha kısadır.  

Zemin boyaları tüm alan ve yüzeylere kolayca uygulanabilen malzemedir. 
Zemin boyası uygulamasında diğer uygulamalarda olduğu gibi ek malzeme ve yapıştırıcı kullanılmaz.

Zemin boyaları yüzeylerde ağırlık oluşturmaz.

Zemin boyaları yüksek ağırlıklara karşı dayanıklı bir malzemesi vardır.
İnsan ya da araç trafiğine uygundur.
 

Zemin Boyası Uygulaması Nasıl Yapılır?
 
Zemin boyası uygulaması kolaydır ancak önemli olan nokta zeminin durumudur. Zeminin boya için hazırlanması sağlanmalıdır. Zeminde nem, toz, yağ, kir gibi kalıntılar söz konusu dahi olmamalıdır. 

Bu gibi durumlar varsa zeminin zımparalanması gereklidir. Çatlaklar giderilmeli, yüzey pürüzsüz olmalıdır. Önceden hazırlanmayan zemin zaman içerisinde zemin boyasından ayrılarak, kopmalara ve kabarmalara neden olur. Bu kapsamda genel anlamda temizliği yapılmamış ve nemli yüzeylere yapılan zemin boyaları sonucu da aynı şekildedir.

Zemin boyası çeşitleri kullanım alanlarına göre ayrılır. Sadece önemli olan ilgili zemin kaplamasının ön hazırlığının yapılmış olması gerekir. Mesela bir havuz zemin boyaması tercih ediliyorsa, boyanmadan önce zeminin analizinin yapılması gereklidir. Özellikle nem kontrol alınması gereken bir durumdur. Çatlak onarımları yapılmış olması gerekir. Sızdırmazlık ve zemin analizi tamamlandıktan sonra zemin boyama işlemine geçilir. Zemin boyalamalarında tüm katlar uygulandıktan sonra ve zeminin kusursuz, pürüzsüz görünümü sağlandıktan sonra sonraki aşamalara geçilmelidir. Yüzeyde olan dalgalanmalar ya da bozukluklar öncesinde incelemeye alınmalıdır.

 

Zemin Boyası Çeşitleri 

Zemin boyaları ihtiyaca göre çeşitlidir. Bunlar dan en çok tercih edilenler epoksi zemin boyası akrilik zemin boyası ve beton zemin boyasıdır.

⦁ Akrilik zemin boyası
Tam anlamıyla kusursuz bir görünüm sunar. Kalınlığı 2 ya da 3 mm arasında olur. Kullanım amacına göre hem açık hem de kapalı yerlerde kolaylıkla uygulanabilir. Akrilik zemin boyası ile kayma unsuru olmaz, aşınmaz, zarar görmez. Zemin boyaları içerisinde uygun fiyata da sahiptir. Uygulaması son derece basittir. Akrilik zemin boyası en çok kapalı yerlerde tercih edilir ki; bunların başında spor kortları, çok amaçlı spor salonları gelir.

⦁ Epoksi zemin boyası
Dikkat edilmesi gereken nokta yüzeyin pürüzsüz ve temiz olmasıdır. Kirden, tozdan arınmış olmalıdır. Boyadan önce astar uygulaması gereklidir. Daha sonrasında epoksi zemin boyası ara kat uygulaması ve sonrasında isteğe bağlı olarak düz yada desenli bir boyama ile bitirilir.

⦁ Beton zemin Boyası
Beton zemin boyası da uygulanacak alana göre çok çeşitliliğe sahiptir. Ağır yüklere karşı dayanıklıdır, kimyasallara karşı da dayanıklılık gösterir. Yalıtımı sağlar, betona yapışmasında sorunlar yaşanmaz. Beton zemin boyası fiyatları kullanılacak malzemelere göre değişkenlik gösterir.
Zemin boyama; zeminlerde çok daha estetik bir görünüm kazandırdığından çeşitli amaç ve sebeplerle kullanım alanları artmaktadır. Zemin boyalarının kullanımının sağladığı yararlar kullanım ürünlerinde çok daha çeşitlilik oluşumuna da katkı sağlamıştır. Zemin boyaları arasında özellikli epoksi zemin boyaları bir tür kimyasal anlamda reçine olarak tanımlanmaktadır. Bu farklılık hem desen hem renk açısından çeşitlilik ve beraberinde kullanım alanları da sağlamaktadır.
 

Zemin Boyası Kullanım Alanları 

Zemin boyası kullanım alanları; çeşitli zeminler çerçevesinde rahatlıkla uygulanabilir. Özellikle endüstriyel alanlar önceliklidir. Depolar, otoparklar, üretim tesisleri zeminleri için de uygundur. Özellikle estetik türlerinin geliştirilmesi ile birlikte evlerde ve ofislerde de kullanım oranı artmıştır. 

Fabrika zeminlerinde
Konutlarda
İşyerlerinde
AVM lerde
Açık ve kapalı otoparklarda
Spor alanlarında 
Depolarda kısaca yaya ya da araç trafiğine maruz kalan her alanda rahatlıkla tercih edilebilir. Zemin boyası kullanım alanları açısından çok çeşitlidir. Alanlar böylelikle korunur, renklenir. Görüntü estetikliğinde de büyük katkısından dolayı evlerde banyolarda şık bir kullanım sağlar. Hizmet sektöründe; hastanelerde, kamu kurumlarında da zemin boyaları tercih edilir.

Zemin boyası uygulamadan önce mutlaka zeminin kontrollerden geçmiş olması olması gerekendir. Bu da kuru, temiz, nem olmaması hali demektir. Zeminin temizliği yapılmalıdır. Tozlardan arındırılmalıdır. Yapılacak temizlikte sulu temizlik tercih edilmemelidir. Kurumaması halinde nem oluşumu uygulamada sorun teşkil eder. Ve yine temizliğinde kimyasallar kullanılmamalıdır.

Zemin boyaları uygulamasına başlamadan önce yüzeyin hazırlığı önemlidir. Yüzey temiz ve kuru olmak zorundadır. Yağlı, kirli, nemli yüzeylerde yapışma engellenir. Ve yine zeminde bozukluklar varsa bunlar da onarılmalıdır. Aksi takdirde pürüzler meydana gelir. Ön hazırlık sonrasında zemin boyası çok iyi karıştırılıp alana fırça, rulo ya da sprey makineleri ile 2 kat şeklinde uygulanır.


Zemin Boyalarının Avantajları Nelerdir? 

Zemin boyaları her geçen gün de çok daha fazla oranda tercih edilmeye başlanmıştır. Bu da sağladığı avantajlar zinciri ile gün geçtikçe artan bir ivme şeklindedir. Özellikle epoksi zemin boyası diğer klasik olan zemin kaplama yöntemleri ile kıyaslandığında çok daha fark yaratır. Bu farkların başında sürekli bir dayanıklılık özelliği gelir. Çünkü kullanım alanlarında direnç kazanımı sağlanır. Ki özellikle depolar ya da üretim tesislerinde tercihin nedenidir.

Zemin boyaları her türlü zemine uyum sağlayabilen, hızlı kuruma özelliği olan, fiziksel açıdan dayanıklı bir malzemedir. Kendi içinde de özellikleri açısından ihtiyaca göre çeşitliliklere sahiptir. Genel açıdan zemin boya tercihi ile de birçok avantaja sahip olunur.
 

Sürekli dayanıklılık
Kolay Temizlik
Uzun ömürlü kullanım
Uygun Maliyet


Zemin Boyama Neden Tercih Edilir?

Zemin boyama öncelikli olarak her zemine rahatlıkla uygulanabilmektedir.
Her zeminin ihtiyacını karşılayabilir.
Doğru zeminle bütünleştiğinde estetiklik ve uzun ömürlülük sağlar.
Doğru ve profesyonel uygulama ile Zemin boyama işlemi ekonomiktir.
Renk ve çeşit skalası ile dekorasyon anlamında olanak sağlar.
 

Zemin boyama işlemleri, diğer uygulamalarla kıyaslama yapıldığında birçok avantajı ile ayrı bir kategoridedir. Zemin boyama fiyatları aynı zamanda diğer uygulamalara göre çok daha uygundur. Dayanıklılık açısından da ihtiyacı dört dörtlük karşılayacak özelliktedir.

 

 
 

    KALİTE BELGELERİ

 
Baufest
 

Tüm Hakları Saklıdır ® BAUFEST 2024

Proweb Mühendisik
×

Sizi Arayalım

Ürünlerimiz hakkında detaylı bilgi almak ya da sipariş vermek için aşağıdaki form ile bizlere ulaşabilirsiniz. Satış temsilcilerimiz en kısa sürede sizleri arayacaktır.